Meten is Weten

In onze gespecialiseerde kliniek werken we volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. We vinden het dan ook van groot belang dat we voor de diagnostiek en in de behandeling zo betrouwbaar mogelijk kunnen onderzoeken. Daarvoor maken we bij de intake gebruik van gevalideerde vragenlijsten. Voor het lichamelijk onderzoek is betrouwbaar meten een stuk lastiger. We zijn daarom heel blij dat we naast echografie, waarmee we kunnen laten zien wat er gebeurt met de blaas en de endeldarm als je je bekkenbodem aanspant, nu ook met de MAPLe in kaart kunnen brengen wat er met de bekkenbodemspieren gebeurt tijdens een aanspanning, ontspanning, in rust, bij hoesten en persen. 

De MAPLe is uniek in de manier waarop alle spieren die onderdeel van de bekkenbodem zijn apart in kaart worden gebracht. Op deze manier kun je heel nauwkeurig zien of er links-rechts verschil is, of er spanning aanwezig is aan de voor-of achterkant, oppervlakkig of diep. En de gemeten informatie is betrouwbaar waardoor het ons nog meer gerichte informatie geeft bij stellen van de juiste diagnose.

Behalve voor diagnostiek kan het apparaat ook gebruikt worden in de behandeling om spierfunctie te normaliseren. Ook kan er stroom mee gegeven worden voor pijnverlichting of om spieren gericht te activeren. Voor het gebruik van de MAPLe  is een persoonsgebonden probe nodig met 24 meetpunten. Deze probe is bij ons verkrijgbaar voor 55,00 euro. De prijs hiervan is nog niet inbegrepen in het diagnostisch consult.

De wetenschappelijke onderbouwing voor de MAPLe vindt u hier.