F-actief: Training met aandacht

Bewegen is gezond als de beweging is afgestemd op wat je lichaam aan kan.

F-actief is een cursus waarin verantwoord bewegen centraal staat.  Er wordt getraind in kleine groepen (6-8 personen). Er is aandacht voor individuele wensen en er wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen.  Het gaat om plezier hebben in het samen oefenen aan doelen op je eigen niveau.

Het bekken en de bekkenbodem vormen de basis.  De rug is de spil waar alles om draait.

Samen spelen ze een belangrijke rol bij vrijwel elke beweging van het lichaam. Dat realiseer je je vaak pas als je last krijgt van steeds terugkerende pijn in onderrug of bekken, of als je bekkenbodem het niet goed doet en je klachten krijgt met plassen, ontlasten of vrijen.

Wie die klachten al heeft kan ook voor individuele behandeling terecht in onze pijnkliniek of in de bekkenfysiotherapie praktijk. Wie klachten wil voorkomen, of wie met klachten onder deskundige begeleiding het lichaam in optimale conditie wil houden kan zich opgeven voor F-actief.

MoederFit

 

MoederFit is trainen na de zwangerschap. Hier wordt de eerste stap gemaakt om lichamelijk en geestelijk weer in balans te komen. De cursus is een goede tussenstap naar het hervatten van je eigen sport. Even een moment voor jezelf en de kans om je ervaringen met andere moeders te delen.

Er kan vanaf vier tot zes weken na de bevalling gestart worden met trainen. Het zijn doorlopende lessen, dus kan er op elk moment ingestroomd worden. Deze cursus is zowel voor vrouwen met als zonder bekkenklachten. De kosten zijn 50 euro per maand .
De cursus wordt gegeven op woensdag avond van 20:30 tot 21:30


De cursussen worden gegeven door Branca Smit, erkend NVFB Zwanger Fit docent.

Voor aanmelden en informatie kunt u bellen:
0228-313330, maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.