Een blog over pijn?

Wij, als therapeuten, kunnen u van alles vertellen over pijn en wat daar aan te doen is. Maar het is misschien nog helderder om dit te horen van een patiënt. Daarom geven we hier graag ruimte aan Suzanne Strating die haar ervaringen met u en ons deelt in de vorm van een blog. Wilt u meer lezen, dan klikt u hier door naar haar eigen website. Op haar blog vertelt zij aan de hand van persoonlijke en informatieve verhalen hoe je ondanks pijn een leuk leven kunt hebben.

Even voorstellen….
Hi, ik ben Suzanne en ik heb net als twee miljoen andere mensen in Nederland pijn! Pijn aan mijn rug en bekken om precies te zijn. Ruim een jaar geleden verwees mijn verloskundige mij door naar F-Act Pelvic Pain Clinic, waar ik tot op de dag van vandaag een trouwe klant ben. De ene keer kom ik hier voor nieuwe oefeningen, de andere keer voor een bekken(bodem)check of een luisterend oor.
Als ik niet zwanger was geweest, dan was er waarschijnlijk niet zo snel een link gelegd tussen mijn rug (waar ik al sinds de pubertijd problemen mee heb) en mijn bekken, en had het waarschijnlijk nog jaren geduurd voor ik bij F-Act Pelvic Pain Clinic terecht zou komen. Ik ben hier echter tot inzichten gekomen die ik graag een jaartje of vijftien eerder had willen weten en begin eindelijk een beetje te begrijpen hoe mijn lichaam in elkaar steekt.

Leuk leven met pijn
Na een periode van veel pijn, verdriet en frustratie, vond ik het eind 2015 tijd om het roer om te gooien. Ik wilde niet langer dat de pijn de baas was over mijn leven, maar vond het tijd om zelf weer de touwtjes in handen te nemen. Ik heb van mijn pijn mijn passie gemaakt en ben een blog begonnen over leven met pijn. Leuk leven met pijn om precies te zijn!
Op mijn blog PijnL!ke deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van chronische pijn en laat ik bovendien zien dat pijn en een leuk leven heel goed samen kunnen gaan.

Pijncoaching
Naast mijn blog volg ik momenteel een opleiding tot pijncoach en hoop ik in de toekomst andere mensen te kunnen helpen met hun pijnprobleem. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe groot de impact van pijn op iemands leven kan zijn, maar ook dat er tal van mogelijkheden zijn om hiermee om te leren gaan.

Samenwerking met F-Act Pelvic Pain Clinic
Zoals ik al zei, ik heb een ‘passie’ voor pijn. Deze passie heeft F-Act Pelvic Pain Clinic ook. Onlangs besloten we onze krachten te bundelen en een mooi samenwerkingsverband aan te gaan. Onze gezamenlijke  missie: ervoor zorgen dat u (weer) een leuk leven kunt leiden, waarin pijn niet langer de hoofdrol speelt!

Wilt u meer weten over mij of mijn blog? Neem dan eens een kijkje op www.pijnlike.com