F-actief: Training met aandacht

Bewegen is gezond als de beweging is afgestemd op wat je lichaam aan kan.

F-actief is een cursus waarin verantwoord bewegen centraal staat.  Er wordt getraind in kleine groepen (6-8 personen). Er is aandacht voor individuele wensen en er wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen.  Het gaat om plezier hebben in het samen oefenen aan doelen op je eigen niveau.

Het bekken en de bekkenbodem vormen de basis.  De rug is de spil waar alles om draait.

Samen spelen ze een belangrijke rol bij vrijwel elke beweging van het lichaam. Dat realiseer je je vaak pas als je last krijgt van steeds terugkerende pijn in onderrug of bekken, of als je bekkenbodem het niet goed doet en je klachten krijgt met plassen, ontlasten of vrijen.

Wie die klachten al heeft kan ook voor individuele behandeling terecht in onze pijnkliniek of in de bekkenfysiotherapie praktijk. Wie klachten wil voorkomen, of wie met klachten onder deskundige begeleiding het lichaam in optimale conditie wil houden kan zich opgeven voor F-actief.

Bij een uur oefenen komen aan bod:
- Houding
- Ademhaling
- Spiertraining (o.a. buik, benen, billen, bekkenbodem)
- Rekken/flexibiliteit
- Balans/stabiliteit
- Ontspannen

F-actief is voor vrouwen, jong en oud. Of je wel of geen klachten hebt speelt hierbij geen rol. We inventariseren vooraf je wensen en bepalen aan de hand van een intake het niveau waarop je veilig kunt trainen.F-actief wordt gegeven door Branca Smit, fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut i.o., gespecialiseerd in stabiliteitstraining.

Het tijdstip is woensdag avond van 19.30 tot 20.30.
De kosten bedragen 50 euro per maand.


Wil je weten of F-actief iets voor jou is? 
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op  door een email sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bellen mag ook: 0228-313330 (maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur)