Vanaf oktober maken we gebruik van de Indiba. Dit apparaat is vooral bekend uit de topsport waarbij het wordt ingezet om sneller te herstellen na een blessure. Ook binnen de pijnbehandeling zien wij dat inzetten van dit apparaat het herstel bevordert en ons in onze behandeling ondersteunt.

Indiba

INDIBA ACTIVE

Het PROIONIC® 448 kHz Systeem

Indiba is een innoverend, baanbrekend toestel dat werkt met een constante radiofrequentie van 448 KHz.

Indicaties voor een INDIBA behandeling binnen de bekkenfysiotherapie

  • littekens (na keizersnede maar ook bij een blijvende pijnlijke vaginale knip tijdens de bevalling)
  • overactieve bekkenbodem
  • aanhoudende stuitpijn
  • buikpijn – liespijn

De INDIBA mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap en bij patiënten die een pacemaker voor hartklachten dragen

De celtherapie van INDIBA® activ is gebaseerd op het Proionic® systeem. Het unieke en gepatenteerde Proionic® systeem activeert de intra- en extracellulaire ionenbeweging, verhoogt de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling. Het weer op gang brengen van de cellulaire uitwisselingen en het herstel van het elektrisch evenwicht verbeteren de natuurlijke processen van wondheling en weefselregeneratie.

Het systeem is gebaseerd op de 448 kHz-frequentie die biostimulatie activeert, de microcirculatie verhoogt en een hyperactivering teweegbrengt, steeds met respect voor de fysiologie van de cel.

Waarom is de 448 kHz-frequentie ideaal?

De 448 kHz-frequentie zet de intra- en extracellulaire ionen op een specifieke manier in beweging. Deze frequentie bezit de eigenschap dat ze de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling verhoogt door zuurstof en voedingsstoffen aan te brengen. Met de activering van de microcirculatie stimuleert het Proionic® systeem de fibroblasten en activeert het de aanmaak van collageen.

De celprocessen en de activering van de uitwisselingen door het Proionic® systeem bevorderen de wondheling en hebben pijnstillende, ontstekingsremmende en fibrolytische eigenschappen.

Unieke en veilige energieoverdracht

DE CAPACITIEVE MODUS Geschikt voor gerichte behandeling en doorbloed weefsel

De reacties teweeggebracht door de capacitieve modus concentreren zich vooral in het weefsel onder de elektrode. De capacitieve modus werkt als een condensator en zo ontstaat er plaatselijk een stijging van de elektro-regeneratieve energie en kunnen de weefsels gericht behandeld worden (spieren, pezen, ligamenten).

DE RESISTIEVE MODUS Geschikt voor dik, vet of fibrotisch weefsel

De door de resistieve modus voortgebrachte elektro-regeneratieve energie werkt in op het lichaam op een dieper niveau (spieren, pezen, ligamenten). De diepgaande werking werkt in op zones die tot nog toe als onbereikbaar werden beschouwd. De weefsels met hoge dichtheid en een laag watergehalte zoals de gewrichten (knieën, polsen, …), pezen en beenderen nemen de afgegeven energie op.

 

Terugkeerplaat

De terugkeerplaat sluit het circuit af om de ionenbewegingen te verzekeren.

Indiba wordt gebruikt tijdens therapeutische handelingen en oefentherapie. Hierdoor wordt de werking van onze handen “versterkt”.

Naargelang de intensiteit van de RF beogen we 3 doelstellingen nl. een cellulaire bio-stimulatie, een vascularisatie (micro-circulatie) of een hyperactivatie.

INDIBA® activ Celtherapie

Verlegt de grenzen in revalidatie en pijnbestrijding

INDIBA® activ gepatenteerde, veilige en doeltreffende technologie met DRIEVOUDIGE WERKING

CELLULAIRE BIOSTIMULATIE – ATHERMIE
Bij de bio-stimulatie verandert de doorlaatbaarheid van het celmembraam. Hierdoor verhoogt de stofwisseling van de cel, verhoogt de zuurstofopname met versneld weefselherstel tot gevolg. We zien een duidelijke vermindering van zwelling en pijndemping. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in acute fase.


MICROCIRCULATIE – THERMIE (vascularisatie)
Bij vascularisatie (doorbloeding) intensiteit beogen we een opengaan van de kleine bloedvaatjes. We zien een verhoging van zuurstofaanvoer en een verbetering van de afvoer van zuurstofarm bloed en lymfevocht. Hierdoor voorzien we het weefsel van de nodige elementen om zichzelf te herstellen. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in subacute fase
HYPERACTIVERING – HYPERTHERMIE
Bij de hyperactivatie krijgen we een grote temperatuurstijging. Hierdoor wordt de bindweefselstructuur van het weefsel gereorganiseerd en gaan we littekenweefsel vorming minderen. Het weefsel wordt geherstructureerd, zelfs in chronische gevallen waarbij er al een tijd sprake was van fibrose (gevolgen van traumatisch letsel, artrose).

Het resultaat is een duidelijke versnelling van het natuurlijk herstelproces en pijndemping vanaf de eerste behandeling. Dus er zijn minder behandelingen nodig.

Binnen de bekkenfysiotherapie wordt deze behandeling ingezet bij bijvoorbeeld pijn, littekenbehandeling, overactieve bekkenbodem, stuitpijn.

voor meer info: www.indibaactiv.com